Základy výživy

5 důvodů proč snídat.

5 důvodů proč snídat.

V jednom z našich prvních článků, které jsme pro Vás připravili, jsme se věnovali tématu hubnutí. Zmínili jsme, že je důležité každý den začít snídaní a slíbili jsme Vám, že si výhody ranního jídla rozebereme někdy v dalším článku. Svůj slib tedy plníme a přinášíme Vám článek na téma 5 důvodů proč snídat.

Rozdělení rostinných proteinů

Rozdělení rostinných proteinů

První únorová středa je tu a s ní poslední článek na téma bílkoviny. Už jsme si obecně vysvětlili bílkoviny, rozdělily živočišné proteiny a dnes se podíváme na rozdělení proteinů rostlinných.

Rozdělení živočišných proteinů

Rozdělení živočišných proteinů

V předchozím díle jsme Vám představili bílkoviny, jejich význam, funkci, rozdělení a zdroje. Víme tedy, že se rozdělují dle původu, a to buď živočišného nebo rostlinného. Stejně tak je tomu i u proteinů, které jsou obecně nejpopulárnějším a nejvíce užívaným doplňkem stravy. Dnes se tedy budeme zabývat rozdělením proteinů a to konkrétně těch živočišných.

Spalovače tuku a jejich dělení

Spalovače tuku a jejich dělení

V posledních letech stále stoupají na oblibě u široké sorty zákazníků a jsou stále více preferovaným doplňkem stravy. Jsou totiž velice významnou a nenahraditelnou součástí diety.

Bílkoviny - dělení, zdroje a kolik gramů na den?

Bílkoviny - dělení, zdroje a kolik gramů na den?

Bílkoviny, neboli proteiny jsou nejčastěji diskutovaným tématem v odvětví kulturistiky. Ptáte se proč? Jsou totiž základem pro budování Vašich svalů a ne jen to!